Strike a pose, Mike van Doesburg !

Strike a pose, Mike van Doesburg !

Hoeveel leden van de BVLZW ken jij? We zitten momenteel op bijna 220 leden. Hoeveel ken jij er? 10 moet wel lukken, toch? Maar ook 20? 30 of 35, als je in een Trio-league speelt? En ken je iedereen dan ook bij naam of ben je juist heel goed in gezichten, maar erg slecht in namen onthouden?

Tijd om wat leden te leren kennen. Om te voorkomen dat we elkaar zijn vergeten als we wel weer mogen bowlen. Hoe werkt het?

Strike a pose, Mike van Doesburg

Wie kent Mike niet? De secretaris van de vereniging, maar vooral ook altijd de vrolijke noot. Boos kijken kan hij niet, bowlen daarentegen maar al te goed. Al jaren trouw lid en nu het eerste slachtoffer in deze gloednieuwe rubriek. Of is “kandidaat” een betere benaming?

Voor Mike de eerste 3 vragen:
Wat is jouw hoogte score (game of serie)?
Ik geloof dat dit 286 is. Het is alweer een tijd geleden.

Kies 1 van de 2: 300 game of Verenigingskampioen(e)?
Absoluut de 300 game, de adrenaline die dan door je lichaam giert lijkt me fantastisch!

Wanneer ben je begonnen met bowlen?
Een tijd geleden alweer, in 2004. Dat was nog op de Boshuizerlaan bij de jeugd. De jeugdtrainingen werden toen door Jan Snik gedaan. Vervolgens heb ik training van Hans de Graaf gekregen. RenĂ© Zevenbergen heeft mij de laatste jaren van de jeugd getraind. Het was een ontzettend leuke tijd. Er werden verschillende toernooien gespeeld en georganiseerd (denk aan het pyjama-toernooi, Sinterklaastoernooi) maar ook het jaarlijkse jeugdkamp is een fantastische herinnering. In de loop der tijd heb ik in verschillende teams gespeeld. Ooit begonnen met Koos Slingerland en Jacques Heetwinkel op de maandag vroeg. Toen Arbton van RenĂ© Zevenbergen op de maandag vroeg en Bagger van Jannie van Egmond op de woensdag vroeg. Daarna op de dinsdag vroeg Da Costa (in de herkenbare paarse polo’s). Na het ophouden van Da Costa en Van Beek Elektro ontstond er een fusie tussen deze twee teams op de woensdag vroeg. Dit werd BVLAR (Bowling Vereniging Leidse Alcoholische Rokers). Nu speel ik op de dinsdag vroeg bij H.C.L. Schilderwerken van de alom bekende Henk (“ben kapot”) van Leeuwen. En op woensdag vroeg bij Stray Catz van Martin en Barbara de Jong.