Strike a pose, Peter Wolters !

Strike a pose, Peter Wolters !

Deze keer is het de beurt aan Peter Wolters. Peter was de eerste die zich aangemeld heeft voor onze nieuwe rubriek. Peter speelt met in de Maandag Duo’s en de Dinsdag Trio’s in de teams van De Jager en Mooi Spel.

Het woord is aan Peter:

Wanneer ben je begonnen met bowlen?
Volgens mij was ik 15 jaar (dus ergens in 1997) dat ik ben begonnen bij de jeugd, nog op de oude locatie bij het 5 Mei-bad. Wat ik me er nog van kan herinneren speelde ik o.a. in een team met Matthijs Honsbeek en Rik Dartel op de woensdagavond. Vanaf mijn 18e, toen ik naar de senioren ging, speelde ik in het team van Jan Snik. Die in 2000 trouwde met mijn tante, Petra.
Toen ik een jaar of 20 was besloot ik met bowlen te stoppen omdat ik er geen voldoening meer uit kon halen. In de jaren erna deed ik het alleen nog maar voor de fun en dat vond ik leuk genoeg.
Tot op de dag van vandaag hebben wij nog steeds goed contact met Jan en Petra en zo kwam het weer ter sprake om weer te beginnen. Eind 2016 hadden we het erover om, voor mij, het bowlen weer op te pakken. Dit was nog niet uitgesproken en Jan had de formulieren al klaar om mij in te schrijven. Zo ben ik in het seizoen van 2017-2018 weer begonnen met bowlen. Eerst zou dit alleen op de maandagavond zijn, zodat ik aan kon kijken of ik dit weer wilde doorzetten. Ondertussen zijn we al 4 “seizoenen” verder en ook een speelavond (op de dinsdag) erbij..

Kies 1 van de 2 en leg uit waarom je daarvoor kiest: 300 game of Verenigingskampioen?
Voor mij geen lastige keuze.. De 300 game natuurlijk! Deze heb ik nog nooit gegooid en (als ik me goed herinner) ben ik ooit bij de jeugd wel al een keer verenigingskampioen geweest.

11 strikes op rij en iemand bied je 100 euro om de 12e bal in de goot te gooien. Wat doe je?
Eigenlijk kan je het antwoord al raden, zie bovenste antwoord op die vraag. Al zal ik waarschijnlijk op zijn van de (gezonde) spanning, dat ik de bal alsnog de goot in gooi.

Avondje trainen of avondje disco bowlen?
Lastig, lastig.. Ik kan er prima van genieten om een avondje te trainen, maar dat kan ik ook met een avondje disco bowlen. Denk dan toch dat ik voor het trainen kies, maar dan wel met anderen erbij. Dan pakken we na afloop alsnog het biertje.

Waar kan je voor wakker gemaakt worden?
Nergens voor! Laat me maar lekker liggen!

Lijkt het jou ook leuk om mee te doen aan Strike A Pose? Dat is heel eenvoudig.

  1. Je meld je aan via info@bvlzw.nl onder vermelding van “Strike a pose”.
  2. Je krijgt van ons een lijstje met vragen, waar je er 3 uitkiest.
  3. Je stuurt ons de antwoorden op de door jou gekozen vragen met een leuke foto van jezelf.
  4. Wij plaatsen foto en antwoorden op de website en in de nieuwsbrief.

(door je aan te melden ga je automatisch akkoord met het plaatsen van jouw foto en antwoorden op de website, in de nieuwsbrief en op social media (Facebook/Instagram).)