Besluit van het bestuur m.b.t. het Coronavirus

Uitstel van alle huisleagues

Besluit van het bestuur m.b.t. het Coronavirus

Allereerst hopen wij dat het goed gaat met jullie en jullie naasten. Het zijn moeilijke tijden voor velen van ons. Corona is niet langer een begrip in de media, maar komt nu steeds dichterbij.

Op maandag 23 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen bekend gemaakt die voor de bowling in het algemeen en dus ook voor onze vereniging verstrekkende gevolgen hebben.

Daar waar het Ministerie van VWS eerst nog bevestigd heeft dat het advies van het RIVM met betrekking tot sportverenigingen ongewijzigd is gebleven, heeft de NBF bekend gemaakt dat alle competities (landelijk, regionaal en lokaal) tot en met 31 mei afgelast zijn. Dit is een besluit die ook voor onze vereniging een enorme impact heeft.

Na overleg van het bestuur is het moeilijke besluit genomen om het huidige bowlingseizoen per direct te beƫindigen, waarmee het restant van de competitie komt te vervallen.

Een erg lastig besluit voor ons, omdat we allemaal van de sport houden en het seizoen graag alsnog uit hadden willen spelen met jullie. Helaas zien we geen mogelijkheden om het seizoen later af te maken, omdat het nog erg onduidelijk is hoe lang de situatie zal gaan duren.

Voor ons als vereniging houdt dit het volgende in:

  • Het seizoen komt bij deze abrupt ten einde. Alle huisleagues zullen niet worden uitgespeeld. Omdat de huisleagues niet uitgespeeld worden, zullen we dus ook geen kampioenen uitroepen en zullen er aan het eind van het seizoen geen Playoffs worden gespeeld.
  • Alle trainingen en wedstrijddagen van de jeugd voor dit seizoen komen hierbij ook te vervallen.
  • De Algemene Leden Vergadering wordt uitgesteld tot een moment dat we als vereniging weer samen mogen komen of we gaan de Algemene Leden Vergadering op een andere manier (online) organiseren. Hierover houden we jullie op de hoogte.
  • De Penningmeester zal zo spoedig mogelijk de financiĆ«n afronden, de leden informeren en daar waar nodig het teveel betaalde leaguegeld compenseren.
  • De inschrijving voor het nieuwe seizoen zal binnenkort bekend gemaakt worden en zoveel mogelijk digitaal geregeld worden. De wedstrijdkalender voor volgend seizoen zal ook zo spoedig mogelijk bekend gemaakt worden.

Hou jullie e-mail, onze website en Facebook goed in de gaten voor meer nieuws en updates.

Het bestuur wenst iedereen veel sterkte, gezondheid en sportiviteit toe. Neem de aanwijzingen van het kabinet en het RIVM in acht. Het zijn moeilijke tijden voor iedereen. Zorg goed voor jezelf en familieleden, zodat we hopelijk elkaar weer snel kunnen treffen op de bowlingbaan. Blijf gezond allemaal en help daar waar mogelijk ook de kwetsbare mensen om je heen gezond te blijven.