Update Coronavirus

Update Coronavirus

Na intensief overleg van het bestuur van de BVLZW is besloten om het advies van de NBF en de overheid over te nemen en de huisleagues voor de komende 2 speelweken (tot en met woensdag 25 maart 2020) uit te stellen om ook via de BVLZW verspreiding zoveel mogelijk te voorkomen.

Het zal niemand ontgaan zijn dat het Coronavirus momenteel een grote impact heeft op de samenleving in onder andere Nederland. In diverse landen worden evenementen, sportwedstrijden en andere bijeenkomsten uitgesteld of zelfs afgelast.

Vandaag heeft de overheid een aantal nieuwe maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Zo wordt benadrukt dat iedereen in Nederland bij verkoudhied-, koorts- of hoestklachten thuis dient te blijven en sociaal contact dient te vermijden. Daarnaast worden bijeenkomsten met meer dan 100 personen in heel Nederland afgelast, wat tevens geldt voor publieke locaties, zoals musea, theaters en sportclubs.

Dit treft nu helaas ook de bowlingcompetities; plaatselijk, regionaal en landelijk. Eerder had de NBF al besloten een aantal leagues af te gelasten in verband met de situatie in Noord-Brabant. Met ingang van donderdag 12 maart 2020 adviseert de NBF, in navolging van sportkoepel NOC*NSF, om alle verenigingsactiviteiten (huisleagues, toernooien en trainingen) tot en met 31 maart 2020 af te gelasten.

In de week van 23 maart zal het bestuur dan beoordelen wat de situatie op dat moment is, om te besluiten of de speelweek van 30 maart tot en met 1 april ook uitgesteld zal worden.

Het besluit weegt het bestuur zwaar, omdat we allen liefhebbers van de bowlingsport zijn. Het liefst willen we de competities plaats laten vinden zoals gepland, maar de gezondheid en het welzijn van de leden is voor het bestuur het belangrijkste.

We hopen op jullie begrip voor dit besluit. Mochten er nog vragen zijn, dan kunnen jullie contact opnemen met wedstrijdzaken@bvlzw.nl

 

Geen reacties

Je reactie toevoegen