Ook lid worden?

Bowlen, een sport voor iedereen!
Voor veel mensen een erg leuke bezigheid op een vrijdagavond of in het weekend. Onder het genot van een hapje en een drankje proberen zoveel mogelijk pins om te gooien. Maar bij de Bowling Vereniging Leiden Zuid-West bieden we je de mogelijkheid om dit in competitieverband te doen! En buiten de disco-verlichting om, is het minstens net zo gezellig!

Bowlen is een geweldige bezigheid. Het is een actieve sport waar van alles in zit: strijd, spanning, emoties en het is ook nog eens hartstikke goed voor je. Daarnaast is bowling een sport die jong en oud kan beoefenen. Of je nu 8 jaar of 80 jaar jong bent, het is voor iedereen net zo’n grote uitdaging om die 10 pins om te gooien. En het mooiste van alles is dat je niet eens eigen bowlingspullen hoeft te hebben om mee te kunnen spelen! De vraag of je het wel eens overwogen hebt om als sport uit te oefenen is ook verder niet nodig, want je bent al zo ver dat je onze website hebt gevonden.

Bowling Vereniging Leiden Zuid-West (BVLZW) is een actieve vereniging van ongeveer 250 leden, variëren van 8 tot 82 jaren jong. De leden van de BVLZW spelen hun wedstrijden in Leiden, bij Bowling Restaurant Menken. Dit doen we door competities te organiseren waar iedereen aan deel kan en mag nemen, als je lid bent. Een bowlingseizoen is 30 speelweken lang (of kort eigenlijk, als echte bowlingliefhebber) en loopt van begin september tot eind juni.

De jeugd van de BVLZW traint en speelt 2 keer per week op maandag en woensdag onder leiding van enthousiaste begeleiding, een bowlingtrainster en natuurlijk heel veel geweldige familie en vrienden die hun elke keer komen aanmoedigen. Ben je niet jong genoeg meer om met de jeugd mee te mogen trainen en spelen, dan organiseren we ook voor de volwassenen diverse competities om het wekelijks tegen elkaar op te nemen. Op maandag-, dinsdag en woensdagavond wordt competitie gespeeld in verschillende formats. Zo kun je deelnemen aan een Duo- of een Trio-competitie, waarbij je het in teams van 2 of 3 spelers en/of speelsters opneemt tegen andere teams.

Buiten de competities om organiseert de vereniging ook regelmatig erg leuke toernooien en wordt er één keer per jaar een toernooi georganiseerd om te bepalen wie zichzelf Verenigingskampioen(e) mag noemen. Al met al genoeg redenen om je in te schrijven als nieuw lid en mee te komen spelen in onze competities.

Vind je het toch nog wel spannend, wil je er eerst nog wat meer over weten of wil je graag eens komen kijken hoe dat nu precies werkt, dan is dat natuurlijk helemaal geen probleem. Ben je jonger dan 18 jaar en lijkt het je leuk om eerst eens met de jeugd mee te doen? Kom dan tijdens het seizoen gezellig eens kijken op de maandagavond (van 17:30 uur tot 19:00 uur) of woensdagavond ( van 17:30 uur tot 19:00 uur ) en doe gewoon mee! Dan merk je vanzelf hoe leuk het is om te doen. De eerste 4 keer mag je van ons gratis mee trainen. Vind je het leuk om te doen, dan mag je zelf kiezen om te blijven trainen of ook meteen mee te doen met de wedstrijden.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met jeugd@bvlzw.nl of aan de bar van bowlinghuis Menken vragen om meer informatie.

Ben je benieuwd naar de competities voor volwassenen, dan ben je altijd welkom om op een competitie-avond binnen te lopen en mee te kijken hoe het in z’n werk gaat. Op vrijwel elke competitieavond is er wel iemand van het bestuur aanwezig die je uitleg wil geven over de vereniging en de competities. Daarnaast kun je sowieso altijd contact opnemen met info@bvlzw.nl als je vragen hebt of een afspraak wilt maken om eens te komen kijken.

Ben je er al zeker van dat je lid wilt worden van onze gezellige vereniging, dan kun je hieronder een inschrijfformulier downloaden en invullen. Wij doen de rest dan en nemen contact met je op om de overige details met je door te spreken en eventueel op zoek te gaan naar een team voor je.