Onze kampioenen

Kast met daarop alle bekers voor het Verenigingskampioenschap 2023-2024

That’s a wrap! Vorige week werden de voorrondes gespeeld van het Verenigingskampioenschap van 2023-2024, waarin 60 leden de strijd aangingen om zich te plaatsen voor de finale op zondag 17 maart. Ook deze editie werd er weer uitzonderlijk hoog gegooid in de voorrondes, met exact 100 scores van 200+, waarvan 9 maal een 250+ score en als hoogtepunt natuurlijk de perfect game van Jord. Al met al bleek wel dat er hoog gescoord moest worden om een plek in de finale te bemachtigen.

Dames klasse D

Vanwege een beperkt aantal inschrijvingen voor de D klasse bij de dames, was al van tevoren bekend dat beide dames door zouden gaan naar de finaledag op zondag. Natuurlijk moesten er nog wel goede scores neergezet worden om de finale in te gaan, omdat de scores uit de voorronde meegenomen worden en meetellen voor het eindklassement. Angelique en Desiree maakten er een leuke finale van. Angelique wist in de finale uiteindelijk iets beter te gooien, maar Desiree had in de voorronde voldoende voorsprong opgebouwd om toch de eerste prijs mee naar huis te mogen nemen.

Angelique Hockx en Desiree Straathof poserend met hun bekers voor de 2e en 1e plaats.

Heren klasse D

In de D klasse van de heren streden 10 mannen om een plek op zondag. Uiteindelijk zouden er in totaal 5 heren doorgaan, dus de spanning was ook daar om te snijden. De 5 heren die uiteindelijk om de prijzen zouden bowlen zaten qua scores dicht bij elkaar, dus de vraag was wie z’n zenuwen het beste onder controle kon houden. Na een stroeve start wist Shahroch toch z’n lijntje te vinden en eindigde met een paar mooie scores van 192 en 203, genoeg om de eerste plaats op te eisen. Mart lag daar maar 15 pins achter en mocht de 2e prijs in ontvangst nemen, met Ron die het spreekwoordelijke brons mee naar huis kon nemen.

Ron Huurman, Shahroch Ramez en Mart Bax met hun bekers voor respectievelijk de 3e, 1e en 2e plaats.

Dames klasse C

In de C klasse voor de dames hadden we in totaal 3 inschrijvingen, dus ook hier wisten alle dames van tevoren al dat ze door zouden zijn naar de finale. Maar net als in de D klasse gold ook hier dat ze dan nog wel goede scores neer moesten zetten in de voorronde, om een goede uitgangspositie te hebben voor de finale. Met een verschil van maar 4 pins tussen de nummers 1 en 2 na de voorronde, leek het op voorhand alsof Symone en Angela zouden gaan strijden om de 1e plaats. Elly schoot echter de eerste game uit de startblokken met een game van 191, waardoor de achterstand om de andere 2 dames opeens te overbruggen was. Angela zette hier echter een geweldige game van 228 tegenover en liet die voorsprong niet meer uit haar handen glippen. Symone en Elly maakten het op het eind nog even spannend, maar Symone wist uiteindelijk toch beslag te leggen op de 2e plaats.

Symone van Weeren, Angela Cornet en Elly Hillebrand met hun bekers voor respectievelijk de 2e, 1e en 3e plaats.

Heren klasse C

In de C klasse bij de heren was het ook heel erg spannend. Het verschil tussen de nummers 1 en 5 voordat de finale gespeeld werd bedroeg slechts 24 pins. De vraag op zondag was dus wie koel kon blijven en de eerste plek kon gaan bemachtigen. Mark liet zien op zondag het meest constant te kunnen gooien en ook direct constant in hoge games. Met games van 202, 214, 195 en 200 wist hij een gemiddelde te halen van bijna 203 per game! Hadden we al gezegd dat het niveau heel erg hoog lag? Mede door een schitterende afsluitende game van 245 eindigde Ricardo als 2e en wist Hans de Graaf de 3e beker in ontvangst te nemen.

Ricardo Scheffer, Mark Prinsen en Hans de Graaf met hun bekers voor respectievelijk de 2e, 1e en 3e plaats.

Dames klasse B

Ook voor de dames in de B klasse was op voorhand al duidelijk dat Iris en Kirsten beiden op zondag de finale zouden spelen. Maar wie zou als eerste en wie als tweede de finale starten? Vriendinnen naast de baan, maar van concurrentie was op de baan weinig te merken. Beiden stonden elkaar aan te moedigen bij goede games in de voorronde en op te peppen bij een mindere game. Uiteindelijk scheelde het slechts 20 pins bij het ingaan van de finale met een lichte voorsprong voor Iris. In die finale wisten de dames er een leuk spektakel van te maken, door de games om en om van elkaar te winnen. Na de 1e finale game stond Iris bovenaan, na de 2e was het Kirsten opeens, na de 3e pakte Iris de eerste plek weer terug en tenslotte wist Kirsten de laatste game nog wel te winnen, maar wist ze het verschil niet meer goed te maken. Iris wist uiteindelijk met 22 pins verschil de eerste plek te pakken.

Kirsten van der Kooij en Iris Menken met respectievelijk hun bekers voor de 2e en 1e plek.

Heren klasse B

Ook al was het verschil tussen de nummers 1 en 5 iets meer dan 80 pins, van alle deelnemers in de B klasse bij de heren is het bekend dat ze onder de juiste omstandigheden heel hoge scores kunnen gooien. Dat werd wel bewezen als we naar de scores kijken, want geen van de deelnemers gaf zich zomaar gewonnen. Uiteindelijk wist Manuel met een gemiddelde van ruim 202 pins z’n voorsprong te behouden en de 1e plek te claimen. Op gepaste afstand pakte John het zilver en Sam uiteindelijk het brons.

John de Vries en Manuel Padding met hun bekers voor respectievelijk de 2e en 1e plaats.
Sam Jansen met zijn beker voor de 3e plaats.

Dames klasse A

Met 5 inschrijvingen voor de A klasse bij de dames was al duidelijk dat het een spannende finale kon gaan worden. Uiteindelijk zouden 3 dames zich gaan plaatsen voor de finale, dus de lat lag hoog voor de dames. Uiteindelijk was het Cheska die met een gemiddelde van iets meer dan 211 zich als eerste plaatste voor de finale. Op slechts 5 pins achterstand volgde Beejée, gevolgd door Anna, Anne en Es. Uiteindelijk moest Beejée zich afmelden voor de finale, wat inhield dat Anne een plekje doorschoof en zondag alsnog finale mocht gooien. De dames hielden zich niet in en maakten er een geweldige wedstrijd van. Anna startte met een mooie game van 237, maar wist dit helaas niet vol te houden. Anne bleef constant hoog scores, met 3 maal een 200+ game, maar dit bracht Cheska niet van de wijs. Zij noteerde games van 182, 256, 199 en 172 en wist zich uiteindelijk met een ruime voorsprong te kronen tot Verenigingskampioene van 2023-2024!

Anne Breems, Cheska Tomas - van Geel en Anna Petáková met hun bekers voor respectievelijk de 2e, 1e en 3e plaats.

Heren klasse A

Een gelopen race is het in dit soort kampioenschappen, maar Jord had na de voorrondes wel al een flinke voorsprong opgebouwd ten opzichte van de andere finalisten. Dus was het de vraag of hij ook in de finale dit hoge niveau vast kon houden of dat de andere finalisten misschien nog in de buurt konden komen. Door in totaal 3 afmeldingen voor deze finale, werden de hulptroepen ingeschakeld en mochten Marco (van de Griend) en Marco (van Haastert) (beiden ex aequo geëindigd op 1307 pins) en Peter van Rijn toch een plek in de finale innemen. En dat hebben we geweten ook! Daar waar Jord door bleef gaan met waar hij goed in is, schoot Marco van Haastert uit de startblokken met games van 264 en 247. En zo kwam de tussenstand er opeens compleet anders uit te zien, met nog 2 games te spelen. Uiteindelijk gooide Jord het slot erop door in de laatste game nog een geweldige score van 279 neer te zetten (waardoor hij uitkwam op een gemiddelde van maar liefst 241,7 pins over 10 games!). Door de finale sprint van Marco (van Haastert) wist hij toch nog beslag te leggen op de 2e plek en pakte Josh de 3e plek met een schitterend gemiddelde van ruim 220 pins per game. Hierdoor mocht Jord zich tevens nog een jaar Verenigingskampioen 2023-2024 noemen!

Marco van Haastert, Jord van Weeren en Josh Gonzales met hun bekers voor respectievelijk de 2e, 1e en 3e plaats.

En konden we na afloop van deze prima verlopen kampioenschappen onze nieuwe Verenigingskampioenen voor seizoen 2023-2024 kronen:

Cheska Tomas – van Geel & Jord van Weeren

Jord van Weeren en Cheska Tomas - van Geel met hun bekers voor het Verenigingskampioenschap.

Tenslotte vormden alle dubbels tijdens de voorrondes ook nog teams die kans maakten op het dubbelkampioenschap in hun klasse. De winnaars hiervan zijn:

Klasse A: Jord van Weeren & Marco van de Griend
Klasse B: Andreas Ziegler & Manuel Padding
Klasse C: Paul Plu & Robin Schipper (op de foto even vervangen door Jewwy voor het ontvangst van de beker)
Klasse D: Angela Cornet & Elly Hillebrand

Jord van Weeren en Marco van de Griend met hun bekers voor het dubbelkampioenschap
Jewwy Qadri (stand-in voor Robin Schipper) en Paul Plu met hun bekers voor het dubbelkampioenschap
Manuel Padding en Andreas Ziegler met hun bekers voor het dubbelkampioenschap
Elly Hillebrand en Angela Cornetmet hun bekers voor het dubbelkampioenschap

De BVLZW wil natuurlijk alle deelnemers en toeschouwers bedanken voor hun komst en voor het feit dat ook dit seizoen weer een groot succes is geworden. Tevens bedanken we Bowling Restaurant Menken voor de gelegenheid om dit bij hun te organiseren en al het aanwezige personeel voor hun gastvrijheid en inzet tijdens deze dagen. Tenslotte willen we Scheffer Sportprijzen bedanken voor opnieuw een geweldige serie bekers die we uit hebben mogen reiken.